Tallers

TALLER DE FANALETS

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Cada any, entre els dies 1 i 3 de gener ens trobem al Centre Cívic de Banyoles per fer fanalets amb material reciclat. La idea d’aquest taller va sorgir perquè la comunitat africana no entenia el vertader significat de la Cavalgata de Reis. Molts es pensaven que era la “festa del caramel” donat que durant la Cavalgata, Ses Magestats llancen caramels pels infants des de les carrosses. Diverses famílies d’origen africà assistien a la Cavalgata amb l’únic objectiu d’agafar tants caramels com puguessin, fins al punt que aquesta actitud va anar generant malestar durant les celebracions.

Amb el temps, la problemàtica es va agreujar de manera que fins i tot el mateix govern local es va plantejar de deixar d’organitzar les Cavalgates de Reis. No obstant, el desacord de la població de Banyoles va fer que es busquessin mesures per pal·liar la situació. I és aquí on Legki Yakaru va començar el Taller de Fanalets.

Gràcies a aquest taller, hem pogut conscienciar la comunitat africana de la importància d’aquesta festivitat per molta gent de Banyoles. A dia d’avui, en el que ja portem unes quantes edicions d’aquest taller, podem afirmar que les famílies de la comunitat africana participen d’una manera molt més tranquil·la, civilitzada i en armonia amb la resta de la població.