Sortides Familiars

Sortides Familiars 2016

Sortides Familiars – 2016

Durant l’estiu, quan tanquen els centres educatius, les nenes i  els nens sudsaharians compten amb poques activitats de  lleure. Per  això, passen  la majoria del seu  temps  al carrer sense la supervisió dels pares.  Les mares, no  estan  acostumades o no coneixen  gaires  recursos  per compartir el temps amb els seus fills, tot i tenir l’oportunitat.

Per aquest motiu, l’any 2007, Legki Yakaru va començar organitzar les Sortides Familiars. Aquesta iniciativa té  l’objectiu d’enfortir els lligams i la comunicació  entre mares i  fills  proporcionant un espai de  lleure entre  ells. Que permeti que les dues parts (mares i infants) alimentin el respecte i l’estima  que es  tenen l’un  per  l’altre  i  aprenguin  a  valorar  el  temps  que passen  junts.

Gràcies a aquestes trobades, mares i fills, poden jugar i parlar plegats en un entorn natural com és La Draga, un espai poc concorregut per la comunitat sudsahariana.  S’hi fan gimcanes, jocs, cants, balls, passejades per al parc, banys a l’estany… L’any 2015 vam tenir l’oportunitat de fer tallers  a  l’Escola de Natura  del  Pla de l’Estany  gràcies  l’Àrea de Benestar Social  del  Pla  de l’Estany. Que a més,  en aquest  any  i  en aquest projecte,  ens proporciona  suport  amb una educadora.

Enguany, s’ha reduït el nombre de participants en unes 12 famílies, més o menys 25 persones, de tots els barris, fins i tot Canaletes i Can Puig. Anteriorment, assistien més participants però la majoria eren nenes i nens sense acompanyant.

 

DSC01061

Sortides Familiars – 2014