Projecte Heal

La Mutilació Genital Femenina (MGF) és una pràctica que es duu a terme en diversos països africans i asiàtics. Aquesta pràctica ha estat tradicionalment arrelada a la cultura d’aquests països i en la gran majoria d’ells, no només és difícil parlar-ne, sinó que ha esdevingut un tema tabú.

Aquest fet fa que les noves generacions pràcticament no disposin d’informació sobre la MGF, i per tant, no coneguin les conseqüències (físiques, psicològiques i emocionals) que aquesta pràctica pot ocasionar a les nenes que l’han patit. A més, parlar-ne o expressar una opinió contrària, pot portar a l’aïllament d’aquestes nenes de la comunitat, fent que en algunes ocasions, es trobin soles afrontant una crua realitat que desconeixen, o fins i tot, que acabin cedint contra la seva voluntat.

Legki Yakaru treballa des del mes de juliol del 2016 en el “Projecte Heal”, amb la col·laboració d’Oxfam Intermón. Aquest projecte forma part del Programa Domèstic que Oxfam està duent a terme.

L’objectiu del Projecte Heal consisteix en sensibilitzar a la societat sobre la MGF i els Matrimonis Forçats, amb la finalitat d’empoderar a les dones i nenes, així com de promoure els seus drets.

Les principals activitats del Projecte Heal són:

  1. La creació d’espais de debat amb diferents col·lectius (pares, mares i adolescents de la comunitat africana).
  2. Formacions per a estudiants en els camps de l’educació, la salut i la psicologia, així com professionals en els camps social i de cooperació.
  3. Organització de campanyes i activitats de sensibilització, així com d’incidència política.

img_20161125_154342

Articles:

Legki Yakaru participa a la Trailwalker 2017 d’Oxfam Intermón a través del Projecte Heal.

Si voleu col·laborar fent aportacions, podeu fer-ho a través del web de l’equip: http://trailwalker.oxfamintermon.org/ca/equipos/ficha/BCN2017/G292/legki-yakaru

o comprant algún dels objectes de l’entitat (envieu un email a l’entitat dient l’objecte i la quantitat que desitjeu: legkiyakaru@gmail.com) :

cartell_material-legki-yakaru