Àfrica en Dansa

Rosa

Cavalcada Reis Mags (Banyoles) – 2016

“Àfrica en Dansa” és un projecte socioeducatiu que es basa amb la dansa i el teatre com a eina de cohesió i integració. La idea és acostar la cultura africana tant als joves d’origen africà que han perdut part de les seves arrels com al públic en general. Aquest grup es va originar el 2013, quan es va organitzar la II Desfilada de Roba Tradicional Sudsahariana que participava en la Festa de la Diversitat organitzat per l’Associació de Veïns del Barri de La Farga. Va ser una confluència entre els interessos de les noies que fan de models en la desfilada i un professor de ball senegalès, Omar Ndiaye. A partir de l’actuació d’aquest esdeveniment, es va organitzar un grup permanent de ball.

Objectius12744346_1577746625881502_150687064651260231_n

  • Promocionar, difondre i reforçar la cultura d’origen als joves sudsaharians de Banyoles a través de la dansa i el teatre.

  • Millorar el coneixement i la cohesió social entre els joves de les diverses ètnies africanes de la ciutat.

  • Fomentar la integració a l’entorn local mitjançant la participació dels joves en esdeveniments de dins i fora de Banyoles.

  • Afavorir el coneixement del ball i el teatre sudsaharià al conjunt de la ciutadania.

  • Oferir una activitat de lleure gratuïta i d’interès als destinataris que fomenti l’aprenentatge de competències.

Els membres del grup de ball està format per les ballarines, les principals destinatàries, els músics, el dinamitzador de ball/professor i un representant de l’associació. Les noies que ballen tenen entre 9 i 16 anys. Actualment, el professor i els músics han deixat el grup per dedicar-se professionalment a la música i al ball. I també comptem amb un grup de ball de nenes petites d’entre 6 i 11 anys.

Ens reunim dues vegades a la setmana al Centre Cívic de Banyoles i al Casal Popular Independentista del Pla de l’Estany.

Han realitzat actuacions en esdeveniments com: Marató Vine a Donar Sang (Banyoles) Festival d’Agermanament de Cultures de Santa Eugènia (Girona), 5a Mostra d’Entitats d’Acció Social del Pla de l’Estany (Banyoles), el festival Africa’t (Olot), la Cavalcada dels Reis Mags (Banyoles)…

En relació a la difusió d’Àfrica en Dansa, van sortir dues publicacions, una al Diari de Girona i l’altre, a Ràdio Banyoles. Tot seguit us deixem els enllaços:

IMG-20150701-WA0007

Àfrica en Dansa també col·labora amb la Marató de TV3!

dsc03236 dsc03217